Úvod » Rakytníkové výrobky » Rakytníková šťáva SEVAK s cukrem (200 ml)
Tato šťáva je doslova nabita velkým množstvím vitaminů skupiny C, E, F, B, K, provitaminu A, bioflanoidy, organickými kyselinami a biologicky aktivními látkami. Vyrábí se šetrným lisováním plodů rakytníku řešetlákového, který se pěstuje v sadech v okolí Bohdalova na Vysočině (ČR). Je zcela BIO, protože při jeho růstu a sklizni nepoužíváme žádná minerální hnojiva, herbicidy, pesticidy ani jiné chemické prostředky.
Pro sladší chuť se rakytníková šťáva míchá s cukrem v poměru 1:1. Používá se zejména jako tonikum a všeobecně posilující prostředek.
Rakytník řešetlákový (Hippophae rhamnoides) je dřevina tvořící keře nebo malé stromy s nažloutlými květy. Ty s podzimem dozrávají v nádherné oranžové plody doslova nabitými vitaminem C.
Víte, že
- v roce 1841 byla vynalezena první kostka cukru? Stalo se tak v Dačicích, kdy Jakub Kryštof Rad na žádost své ženy (která se poranila při odsekávání cukru z homole) vyrobil první „čajový cukr“. Jeho používání se velmi rychle rozšířilo a dnes je již prodej kostkového cukru samozřejmostí.
Dávkování: 3 x denně 1 až 2 kávové lžičky
Složení: šťáva s dření z plodů rakytníku řešetlákového, řepný cukr, konzervant - obsah 200 ml